ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΣ

Η  τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος ζιρκονίας με την χρήση χειρουργικού νάρθηκα μας βοηθάει στο να γίνει όλη η διαδικασία με μεγαλύτερη ασφάλεια ,πιο γρήγορα ,λιγότερο τραυματικά και κυρίως με λιγότερο πόνο και χρόνο ανάρρωσης μετά .Όλο αυτό συμβαίνει επειδή το μεγαλύτερο μέρος της μελέτης γίνεται μέσα από ένα λογισμικό στο οποίο περνάμε την αξονική και έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε κάθε λεπτομέρεια στην γνάθο και στο οστό καθώς και την μελλοντική εικόνα που θα έχει η γνάθος μετά την τοποθέτηση των δοντιών. Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να μην κάνουμε τομή για να δούμε το οστό και τυχόν ευαίσθητες περιοχές όπως έξοδος νεύρων , αλλά να αφαιρέσουμε μόνο τα ούλα στα οποία  θα τοποθετηθεί το εμφύτευμα.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αυτή την διαδικασία το πρώτο που θα πρέπει να κάνουμε είναι μια επίσκεψη στο ιατρείο όπου θα πάρουμε ένα αποτύπωμα με το οποίο θα γίνει ειδική αξονική τομογραφία από ακτινολογικό που έχει λάβει τις σχετικές οδηγίες από εμάς.

Την επόμενη μέρα θα μας στείλουν το αρχείο και εμείς θα κάνουμε την μελέτη και θα ακολουθήσει μια συνεδρία στην οποία θα συζητήσουμε το πλάνο των προσωπικών σας εργασιών .

Μετά από την δική σας συγκατάθεση θα προχωρήσουμε στην κατασκευή του χειρουργικού οδηγού που θα χρησιμοποιήσουμε για την καθοδήγηση της τοποθέτησης του αντίστοιχου εμφυτεύματος σας. Μια κατασκευή όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Πάνω στην θέση αυτή θα κουμπώσει η χειρολαβή μας και θα κλειδώσει το χέρι μας σε μια συγκεκριμένη θέση η οποία ειναι η ιδανική σύμφωνα με τα δόντια που πρόκειται να τοποθετηθούν για να αποκατασταθεί το κενό .

Έτσι ανοίγει στο οστό μόνο ο ακριβής χώρος στον οποίο θα βιδωθεί το εμφύτευμα και δεν χρειάζεται να ανοίξουμε τομές και να κάνουμε ράμματα που θα μεγαλώσουν την περίοδο αποθεραπείας και ανάρρωσης της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της επέμβασης ο ασθενής δεν ταλαιπωρείται καθόλου αφού πρακτικά η μόνη δυσκολία είναι να κρατάει σταθερά ανοιχτό το στόμα του για να μπορεί να μπαίνει με ευκολία ο οδηγός.

Τοποθετούμε τον οδηγό για να κάνουμε τον αντίστοιχο έλεγχο και εφόσον έχει δράση η τοπική αναισθησία που έχει προηγηθεί, ξεκινάμε να κουμπώνουμε έναν έναν τους ειδικούς υποδοχείς όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

 

Αρχική εικόνα.  Τοποθετούμε τον χειρουργικό καθοδηγούμενο οδηγό που έχουμε κατασκευάσει.

Ξεκινάμε να κουμπώνουμε ένα ένα τα τρυπανάκια μας με σκοπό να φτάσουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε για να μπορούμε χωρίς δυσκολία να βιδώσουμε το εμφύτευμα μας που έχουμε υπολογίσει τις διαστάσεις του βάση της αξονικής  και τις διαστάσεις του οστού που έχουμε κάθε φορά.

Εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και δημιουργηθεί ο χώρος που χρειαζόμαστε . Μεταφέρουμε με προσοχή το ολοκεραμικό εμφύτευμα ζιρκονίας με την βοήθεια πάλι της χειρολαβής μας στην ανάλογη θέση.

Και ξεκινάει η τελική διαδικασία τοποθέτησης του εμφυτεύματος.

Ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία και τα εμφυτεύματα μας όπως φαίνεται  έχουν τοποθετηθεί στην καλύτερη υπολογισμένη θέση σε πολύ λίγο χρόνο και ο ασθενής δεν έχει ταλαιπωρηθεί καθόλου καθώς ούτε έχει πληγές ,τομές και ράμματα στο στόμα του.

Τοποθετείται ένα κομμάτι σιλικόνης στο σημείο υποδοχής του άξονα για να κρατάει την περιοχή καθαρή

και γίνεται και ο έλεγχος της τοποθέτησης με την βοήθεια μιας ακτινογραφίας στο ιατρείο.

Ο ασθενής είναι έτοιμος να αποχωρήσει από το ιατρείο έχοντας μαζί του τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσει για τους επόμενους τέσσερις μήνες που θα χρειαστεί να περιμένουμε ώστε να γίνει σωστά η οστεοενσωμάτωση των εμφυτευμάτων με την περιοχή του οστού.

Στο πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος με την βοήθεια ενός απλού αποτυπώματος, χωρίς να χρειαστεί δεύτερη επέμβαση με σκοπό την αποκάλυψη του εμφυτεύματος θα προχωρήσουμε στην συγκόλληση του προσθετικού και το δόντι θα είναι ολοκληρωμένο και σταθερό για μια ζωή.

 

Did you like this? Share it!