ΟΥΛΙΤΙΔΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΛΙΤΙΔΑ;

Η ‘’ουλίτιδα’’ είναι ο τεχνικός όρος για τη ‘’φλεγμονή των ούλων’’. Η φλεγμονή των ούλων είναι η πρώτη ένδειξη ύπαρξης νόσου στα ούλα, αλλά ευτυχώς μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια συνεχόμενη πάθηση, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν ουλίτιδα επειδή μπορεί να έχει πολύ ήπια μορφή.

*Η φλεγμονή των ούλων αποτελεί μια ένδειξη ότι έχει έρθει η ώρα να αναβαθμίσετε την ρουτίνα της στοματικής φροντίδας σας και να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΥΛΙΤΙΔΑ;

Η φροντίδα για την ουλίτιδα ξεκινά με την κατανόηση των αιτιών της. Η πλάκα είναι μια αόρατη στρώση βακτηρίων που σχηματίζεται στα δόντια κάθε μέρα μετά από κάθε τροφή που μασάμε. Τα καλά νέα είναι ότι η πλάκα μπορεί να αφαιρείται σε ημερήσια βάση, απλά μέσω βουρτσίσματος και χρησιμοποιώντας μεσοδόντιο  βουρτσάκι.

Ωστόσο, αν επιτραπεί στην πλάκα να συσσωρευτεί, μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακή λοίμωξη, η οποία είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες φλεγμονής των ούλων.

Οι παρακάτω παράγοντες μπορούν επίσης να προκαλέσουν ουλίτιδα:

-κακή στοματική υγιεινή

-κάπνισμα ή μάσημα καπνού

-Διαβήτης

-Ορισμένα φάρμακα

-Σπασμένα Σφραγίσματα

-Εγκυμοσύνη (λόγω ορμονικών αλλαγών)

ΣΥΧΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΟΥΛΙΤΙΔΑΣ

-Φλεγμονή στα ούλα (τα ούλα είναι κόκκινα, μαλακά και  / ή πρησμένα)

-Συχνή αιμορραγία των ούλων.

-Πόνος όταν μασάτε ή ως αποτέλεσμα κρύου φαγητού.

Αν βιώνετε οποιαδήποτε από τα παρακάτω συμπτώματα τότε αυτά θα μπορούσαν να είναι ένδειξη ουλίτιδας. Ακόμα και αν έχετε ούλα που αιμορραγούν όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας ή χρησιμοποιείτε μεσοδόντιο βουρτσάκι αλλά δεν νιώθετε πόνο, θα πρέπει να το επιβεβαιώσετε.

Όσο νωρίτερα μπορείτε να προλάβετε την ουλίτιδα, τόσο πιο εύκολη θα είναι η θεραπεία της, ώστε τα ούλα σας να δείχνουν (και να αισθάνεστε) και πάλι υγιή.

Κλείστε το Ραντεβού
σας
με την γιατρό

θα μας βρείτε: Αδριανείου 42, Αθήνα, Ν. Ψυχικό
Τηλέφωνο: 210 671 1380

Κλείστε το Ραντεβού σας με την γιατρό

θα μας βρείτε: Αδριανείου 42, Αθήνα, Ν. Ψυχικό
Τηλέφωνο: 210 671 1380