ΥΛΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΛΛΟ

Ίδια χημικώς ουσία η οποία κάτω από διαφορετικές συνθήκες πιέσεως και θερμοκρασίας έδωσε εντελώς διαφορετικά προιόντα.

Τα υλικά που έχουν ίδια χημική δομή, δεν έχουν πάντα την ίδια όψη. Η πίεση και η θερμοκρασία επιδρά καταλυτικά στην τελική τους μορφή. Καθημερινά στην Οδοντιατρική χρησιμοποιούμε χημειοπλαστικά υλικά τα οποία είναι εξαιρετικά πορώδη και περιέχουν τοξικά μονομερή. Με το πέρασμα του χρόνου απορροφούν χρωστικές και μικρόβια ενώ είναι αδύνατον να καθαριστούν.

Δομή των χημειοπλαστικών υλικών και αποτέλεσμα του πορώδους υλικού στο στόμα.

ΜΕΤΑΛΛΟ

ΥΛΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΛΛΟ

Παρόλα αυτά, προϊόντα χωρίς μέταλλο (θερμοπλαστικά) τα οποία να είναι κατάλληλα για πολλές χρήσεις στην καθημέρα οδοντιατρική πράξη υπάρχουν και χρησιμοποιούνται είτε στην ακίνητη είτε στην κινητή προσθετική εδώ και 20 χρόνια. Αυτά δεν πρέπει να συγχέονται με υλικά τύπου νάυλον με παρεμφερή ονομασία τύπου Valplast. Αποτελούνται από αλυσίδες άνθρακα, ή υψηλής εξέλιξης συμπολυμερή. Κανένα από αυτά δεν έχει επίδραση στο περιβάλλον ή στο ανθρώπινο σώμα λόγω της χημικής τους αδράνειας. Παράγονται χωρίς καμία προσθήκη χημικού, μόνο με υψηλή πίεση και θερμοκρασία. Προσφέρονται είτε με τη μορφή προκατασκευασμένων δίσκων κατάλληλων για CAD CAM, είτε σταντάρονται και διαχωρίζονται σε φύσιγγες. Σε αυτήν τη μορφή, μπορούν να πρεσαριστούν κάτω από υψηλή πίεση και θερμοκρασία σε ένα καλούπι. Έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε επιθυμητή προσθετική εργασία, πάντα με σεβασμό στις ιδιότητες του υλικού και τις ενδείξεις του.

Το συμπαγές της κατασκευής τους αποδίδει υλικά με μεγάλη στιλπνότητα και έτσι αποφεύγουμε τον αποχρωματισμό, την δυσοσμία και την γενικότερη δυσφορία.

Για την χρήση στην ακίνητη προσθετική, τα υλικά αυτά είναι εξαιρετικά συμπαγή, δεν είναι αλλεργιογόνα, δεν είναι τοξικά, είναι εύκολο να επισκευαστούν ακόμα και στο στόμα και μπορεί να είναι μια αξιόπιστη αλλά ταυτόχρονα οικονομικότερη των πορσελανών λύση.

Υπάρχει δε υλικό άθραυστο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή οικονομικών, ελαφριών, μεγάλων σε έκταση ακίνητων γεφυρών, που σε άλλη περίπτωση θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί. Επιπροσθέτως το συγκεκριμένο υλικό έχει και την δυνατότητα εναλλακτικά να «κουμπωθεί» πάνω σε υπάρχοντα δόντια διορθώνοντας άμεσα αισθητικά προβλήματα και καλύπτοντας κενά.

Για την χρήση στην κινητή προσθετική υπάρχουν διάφορες λύσεις οι οποίες είναι σαφώς πιο ανεκτές από τις συνήθεις από τους ασθενείς, οι οποίοι δεν υποφέρουν πλέον από τα αποτελέσματα του γαλβανισμού και της διάβρωσης ούτε και από την μεταλλική γεύση στο στόμα τους. Το τσούξιμο και η δυσοσμία επίσης είναι παρελθόν.

Σκελετός από άθραυστο ελαστικό χωρίς μέταλλο υλικό. Διακρίνονται οι εφαπτήρες.

Και όμως είναι δυνατή η απαλλαγή από τα μέταλλα και τα τοξικά ακρυλικά!

Κάτι εξαιρετικά σημαντικό το οποίο ξεχωρίζει τα υλικά αυτά είναι η δυνατότητα παρασκευής εφαπτήρων, τα μέρη δηλαδή της κατασκευής που την φρενάρουν από το να βυθιστεί στο στόμα κατά την μάσηση ή το σφίξιμο των δοντιών. Αυτό προστατεύει από τραυματισμούς σκληρών και μαλακών ιστών και ταυτόχρονα κρατάει την κατασκευή στο ύψος της.

Κλείστε το Ραντεβού
σας
με την γιατρό

θα μας βρείτε: Αδριανείου 42, Αθήνα, Ν. Ψυχικό
Τηλέφωνο: 210 671 1380

Κλείστε το Ραντεβού σας με την γιατρό

θα μας βρείτε: Αδριανείου 42, Αθήνα, Ν. Ψυχικό
Τηλέφωνο: 210 671 1380