ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΖΙΡΚΟΝΙΑΣ

 1. Η ζιρκονία (ZrO2) είναι ένα κεραμεικό, μη μεταλλικό υλικό, χωρίς ιδιότητες μετάλλου. Είναι ηλεκτροχημικά αδρανής και δεν προκαλεί γαλβανισμό ή διαταραχές σε κυτταρικό επίπεδο εξαιτίας αυτού του φαινομένου.
 2. Το πλήρως οξειδωμένο ζιρκόνιο (Zr), είναι γνωστό σαν ζιρκονία (ZrO2), δεν περιέχει μέταλλο αλλά είναι μόνο κεραμεικό.
 3. Είναι το πιο βιο – αδρανές και βιοσυμβατό υλικό στην αγορά της Ευρώπης και της Αμερικής.
 4. Έχει χαμηλή ελεύθερη ενέργεια επιφάνειας. Ως εκ τούτου παρουσιάζει μειωμένη συγκέντρωση πλάκας (biofilm) άρα λιγότερη φλεγμονή και βέλτιστη υγεία των μαλακών ιστών.
 5. Έχει εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα: υγιής, ρόδινος και όμορφος ιστός γύρω από τα εμφυτεύματα, χωρίς γκριζάρισμα ιστών, με αισθητική που προσομοιάζει αυτήν του φυσικού δοντιού.
 6. Διεγείρει την παραγωγή οστού γύρω από τα εμφυτεύματα κατά την διάρκεια των ετών παρουσιάζοντας τη μεγίστη οστεοενσωμάτωση. Καμία απορρόφηση οστού (0,0% στην 5ετία), καθόλου περιεμφυτευματίτιδα.
 • Τα μονοφασικά και διφασικά κεραμεικά εμφυτεύματα είναι εντελώς απαλλαγμένα από μέταλλο, φιλικά με το ανθρώπινο σώμα και κατάλληλα ακόμα και για αλλεργικούς ή δυσανεκτικούς ασθενείς. Τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούμε, υπάρχουν εφαρμοσμένα σε στόματα ασθενών από το 2004. Η ειδική κατεργασία παρασκευής του εμφυτεύματος αποφέρει υψηλότατη αντοχή στην θραύση. Εκτός από τα υπόλοιπα προτερήματά τους η απλή προσθετική τους αποκατάσταση ευνοεί τον γιατρό που δεν έχει ειδικές γνώσεις εμφυτευμάτων και θέλει να κρατήσει τον ασθενή του μετά την παραπομπή σε χειρουργό.
 • Η πατενταρισμένη διαδικασία παρασκευής προσφέρει δύο διαφορετικές αδρότητες.  Μία αδρότητα 0,2 μικρών στο κολλάρο που προορίζεται για τοποθέτηση στoυς μαλακούς ιστούς με σκοπό να αποτρέψει την συσσώρευση πλάκας αλλά να επιτρέψει στα ημιδεσμοσωμάτια να προσκολληθούν.Μια δεύτερη μοναδική αδρότητα έως 40 μικρά  στο σώμα πράγμα το οποίο οδηγεί σε ισχυρή πρωταρχική σταθερότητα και οστεοενσωμάτωση.
 • Τοποθετείται ισο-ουλικά, άρα αποφεύγεται η δεύτερη επέμβαση για την αποκάλυψη του. Δεν υπάρχει κενό για τα μικρόβια!!
 • Αυτόματη διαμόρφωση μεσοδοντίων θηλώνλόγω του σχήματος του κολλάρου παρατηρείται σε νωδές περιοχές.
  Το λευκό χρώμα του εμφυτεύματος ευνοεί την τελική αισθητική.

Εμφύτευμα, άξονας μεταφοράς, κολόβωμα

Προσθετική αποκατάσταση

Μετά την οστεοενσωμάτωση των εμφυτευμάτων, ακολουθεί η προσθετική αποκατάσταση (τοποθέτηση των δοντιών). Αυτή αποτελεί μία εξαιρετικά απλή και σύντομη διαδικασία πολύ πιο απλή και γρήγορη από τα συμβατικά εμφυτεύματα τιτανίου.

Διαφορές στην τοποθέτηση και στα εργαλεία που απαιτούνται για την αποτύπωση και την τοποθέτηση του κολοβώματος μεταξύ ενός συμβατικού εμφυτεύματος τιτανίου και του εμφυτεύματος ζιρκονίας. Διακρίνεται η θέση της κεφαλής του εμφυτεύματος ζιρκονίας στο επίπεδο των ούλων σε αντίθεση με τα συμβατικά εμφυτεύματα τιτανίου που είναι στο επίπεδο του οστού.

Το εμφύτευμα έρχεται από το εργοστάσιο με τον δικό του προκατασκευασμένο άξονα από ελαστικό υλικό (υαλόνημα). Αυτός συγκολλάται (δεν βιδώνεται) στο εμφύτευμα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με ένα σπασμένο φυσικό δόντι στο οποίο συγκολλάται άξονας, συνήθως από υαλόνημα.

 Ο άξονας αυτός μετά την λήψη ενός απλού αποτυπώματος, όπως ακριβώς γίνεται με ένα φυσικό δόντι, διαμορφώνεται από το οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Ταυτόχρονα γίνεται η παρασκευή της τελικής εργασίας. Έτσι συγκολλάται την ίδια χρονική στιγμή ο διαμορφωμένος άξονας και η τελική εργασία. Τα ραντεβού και η ταλαιπωρία μειώνονται δραστικά.

Κλείστε το Ραντεβού
σας
με την γιατρό

θα μας βρείτε: Αδριανείου 42, Αθήνα, Ν. Ψυχικό
Τηλέφωνο: 210 671 1380

Κλείστε το Ραντεβού σας με την γιατρό

θα μας βρείτε: Αδριανείου 42, Αθήνα, Ν. Ψυχικό
Τηλέφωνο: 210 671 1380